måndag 23 augusti 2010

Analysuppgift till "Försök till kärnfysik"

Din uppgift är att skriva en analys av Jonas Hassen Khemiris novell "Försök till Kärnfysik". Till din hjälp får du ett diskussionsunderlag som finns nedan.

Tänk på att skriva en intresseväckande inledning, ha en tydlig struktur och en röd tråd (länka stycken till varandra och håll ihop dina tankar). Det viktigaste av allt är att du tydligt redogör för vad du tycker och motiverar dina åsikter utifrån texten (citera alltså Hassen Khemirs novell). Besvara diskussionsfrågorna som finns i bloggen i en ordning som fungerar för just din analys.

Ett nytt inslag är att du ska belysa ett tema eller en tanke med en annan text (i det utvidgade textbegreppet finns det många texter som t. ex en låt, en filmsekvens eller en text i annan genre). Beakta upphovsrätten, men infoga naturligt i den löpande texten.

För att få ett högt betyg ska du göra jämförelser, och gärna arbeta med både likheter och kontraster. Låt jämförelsen lämna det som ligger nära dig, och se den ur ett allmängiltigt eller mänskligt perspektiv. Du ska ha ett personligt förhållningssätt till texten och tydligt visa att det är dina åsikter som styr textens struktur. Språkigt sett ska du variera ditt ordval och hitta exakta uttryck.

Din texts omfång ska vara cirka två sidor text (teckenstorlek 12 och enkelt radavstånd), vilket innebär ett spann från en och en halv till två och en halv sida/or. Du ska maila texten till mig (carolina.ignell@eslov.se) måndagen den 6 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar