tisdag 29 mars 2011

BLOGG ELLER HEMSIDA

En av dina uppgifter i svenska C är att starta en blogg eller en hemsida som är kopplad till ditt UF-företag. I uppgiften ingår att skapa en blogg eller hemsida runt ditt företag (eftersom ni arbetar tillsammans med UF uppstår naturliga grupper). Du ska hålla bloggen uppdaterad och använda den som en väg att informera och/eller göra reklam för företaget.

Samtliga elever redovisar den 8 april under lektionstid i svenska C. I redovisningsuppgiften ingår att presentera bloggen/hemsidan samt diskutera arbetsprocessen och resultat. Redovisa Din blogg ska – som vi har diskuterat tidigare – användas som inspiration för årskurs 2-elever.

Du kommer att redovisa för mig och Anders och Christian. Eftersom dem är dina handledare i UF vill de få en helhetsbild över ditt UF-företag, och se hur du har drivit UF. Anders och Christian väger in ditt arbete med hemsidan/bloggen i bedömningen av projektarbetet.

För svenska C är det viktigt att du visar att följande kriterier uppfylls:

Att du använder ”språket som redskap för kommunikation, tänkande […] och problemlösning” och att du kan ”känna till vilka presentationsformer som digitala medier kan erbjuda” och att ditt språk i blogg och presentation har ”engagemang, kunskaper […] vederhäftighet och precision”. Vidare ska du ”kunna variera [ditt] […] språk med hänsyn till syfte och mottagare” samt avslutningsvis ”uttrycka sig i tal och skrift […] som har anknytning till elevernas studieinriktning.