måndag 6 september 2010

UPPGIFT EFTER AVKLARAD BOKLÄSNING

När du har läst ut din valfria bok så ställs du inför tre möjligheter beträffande redovisningsform, och de är:

* välj ut ett avsnitt i boken som du gillar eller som på annat sätt har fångat din uppmärksamhet. Identifiera vilket syftet är i detta avsnitt, och diskutera det. Välj sedan ett annat syfte och skriv om avsnittet utifrån det. Diskutera sedan vilken effekten blir och jämför de båda avsnitten med varandra.

* välj ett avsnitt i boken och gör en tolkning av det (snegla gärna på Konstfacks tolkningar av "Försök till kärnfysik"). Din tolkning kan vara en film, ett skådespel, en dikt eller något dylikt. Om du väljer att göra en film eller ett skådespel kan du göra denna uppgift i grupp. I uppgiften ingår också att förklara din tolkning.

* skriv ett nytt avslutande kapitel till boken. Här får du möjlighet att skriva en skönlitterär tolkning om vad som händer med huvudpersonerna. Din tolkning ska vara rimlig och stämma överens med bokens handling i övrigt.

Oavsett vilken redovisningsform du väljer ska du tänka på din inledning och avslutning (det gäller både en muntlig och en skriftlig lösning) och omfånget; en skönlitterär text får vara högst 7 sidor dataskriven text (storlek 12, enkelt radavstånd) och minst 1 sida. Beträffande syftesdelen ska texten vara minst 2 sidor och högst 4. Om du väljer en muntlig redovisning ska den vara minst 1 minut/person och högst 2 minuter/person.

På svensklektionen den 5 oktober ska du vara beredd att diskutera din bok, och om du har valt en muntlig redovisningsform har du denna lektion till ditt förfogande (09:50-10:45). Senaste datum för skriftlig inlämning är alltså tisdagen den 5 oktober och alla texter mailas till carolina.ignell@eslov.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar